Malta


ett misstag vi inte gör om....

Senaste dagarna här på Malta har varit superbra! Det har varit runt 30 grader och inte ett moln på himlen. (Förutom idag då det är väldigt molnigt..) Vi har lunchat på strandpromenaden, suttit i skuggan på balkongen och druckit milkshake och försökt läsa igenom support bibeln, umgåtts med folk, lånat ett hotells pool mm.. 

Tror vi glömt skriva att vi var på bio förra veckan? Det hela började med att två av våra kompisar sitter och diskuterar någon film, jag som hade druckit några drinkar vill också vara med i diskussionen och slänger in "haallllå har ni sett step up??" Killarna blir då eld och lågor och älskar tydligen både ettan och tvåan, och berättar att trean går på bio här på Malta! Jag sitter superförvånad över både att jag inte visste att det fanns en trea och att killarna gillar filmerna.. Men det bestäms i alla fall att vi ska se den dagen efter och jag är överlycklig hela kvällen. 
Filmen var braa, en kul sak med bion här är att dom har paus i mitten på filmen. Jag och Issa visste inte om det och utbrister neej filmen gick sönder när den kommer.. Men det var bara paus som sagt..

Nu till rubriken! 
I måndags var vi och kollade fotboll på bargatan med några kompisar och efter det blev det utgång.. Vi hade jättekul MEN, vid tre-fyra tiden upptäcker jag att vi inte har några nycklar med oss! Vi var så stressade när vi gick hemifrån och våran dörr låser sig automatiskt när man stänger den.. Som tur var har vi snälla kompisar som vi sov hos men dagen efter blev jobbig. Vi hade inte nummret till våran hyresvärd inlagt i mobilen så vi fick åka till vårt "hus" och knacka dörr och fråga efter hans nr. Tillslut fick vi det och han säger att han kan komma och låsa upp vid fem. (klockan var typ halv två) Så vi åker och äter lite innan vi våldgästar Alex som jobbade hemifrån och har en mycket skön soffa.. När klockan är fem sitter vi utanför vårat hus och väntar på hyresvärden, en timme och tre samtal senare dyker han upp, full. Men han låste upp för oss i alla fall och numera kommer vi alltid dubbelkolla många gånger om vi har nycklarna med oss när vi ska någonstans. 

Det var allt just nu, dagens planer är städning och sedan förhoppningsvis mat och film hemma hos Alex. 
/Sanna 



lördag

Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men så gott som alla våra inlägg handlar om gårdagens festande och det här kommer inte bli något undantag. Men för sakens skull kan jag börja med att skriva att vi har fått jobb, igen. Vi fick ju jobb första veckan här men det blev inget med det, men nu ska vi börja på ett spelföretag som heter Betsafe. Som jag förstått det ska vi provjobba en månad och se om det funkar. Vi kan ju inget om poker osv så dom är lite osäkra på oss pga det. Vi har fått en "support bibel" som är på engelska och huuuur många sidor som helst som vi ska skriva ut, läsa igenom och förstå. Har inte skrivit ut den än, men jag har flörtat lite med en kille så han ska fixa det. Sedan har våra kompisar lovat att hjälpa oss för dom kan poker och sånt. Så allt är under kontroll.

Så, nu kan jag skriva om igår utan att ha dåligt samvete för att vi bara berättar om när vi festar! Men det är ju det som är kul att höra om, right?
Igår var en förvirrande kväll för min del. I början på kvällen var det nästan inga svenskar ute. Enda vi hittade var Max som släpade runt på två dryga tjejer han hittat, men dissade rätt fort som tur var. Sen vet jag inte vad som hände, men "folk" dyker upp en efter en och visst, både jag och issa tycker det är kul att springa runt och prata med olika och inte bara sitta vid samma bord hela kvällen. MEN, igår blev det lite för mycket. Fast nu när jag tänker efter kanske det var drinkarna & shotarna som var för många. Vi hade kul i alla fall och slutade på efterfest hos våra kompisar och sparade taxipengar genom att sova där också.

Nu ska jag sova bort min baksmälla och sen får vi se vad som händer ikväll. 
/Sanna


Några bilder från Issas födelsedag :)




Vår fina & goda pannkakstårta!!




Birthday one of a kind

Så vart ska man börja? rubriken förmedlar nog de mesta. Men jag ska försöka utveckla lite bättre, de var i alla fall min födelsedag i måndags. Dagen började med att mamma ringde och väckte mig klockan sju.. men trots de somnade jag om. Sedan plingar de till och då är det Johannes som är vaken lite för tidigt men de var ett gulligt grattis sms i alla fall. Jag gick runt och vimsade i lägenheten i två timmar, var ute och gick i en timme. Men efter de så var de dags att väcka Sanna som sov så djupt så. Men hon vaknade och de blev en tripp till stranden, därefter hittade vi vårat mycket efterlängtade shopping center. De blev lite skor och smycken. Sedan var de pannkaks tårta följt av taggning till kvällen med lite för många cosmopolitans. Men väl ute på bargatan träffar vi våra vänner och våra andra vänner (observera att dessa två kretsar inte tål varandra) två av våra vänner firar mig på ''maltas sätt att fira en födelsedag'' de beställer in en flaska skumpa och är inte rädda för att fylla på våra glas. Sedan var de shotbricka efter shotbricka. För att vara kortfattad så var resultatet av kvällen fylla men det var en spårad kväll. Den blev inte mindre spårad när våra vänner hamnar i bråk med våra andra vänner. Men efter mycket om och men så hamnade vi på en efterfest. Men men nog omde , nu ska jag och Sanna gå ut på balkongen och dricka lite vin..
Pussele
Isabelle

all in

Jag kan inte riktigt sätta ord på mina känslor just nu.. Malta är sjukt, verkligen heelt sjukt och vi drack några drinkar för mycket igår. Visserligen var det en kille som köpte vatten till mig, så att han inte skulle behöva bära mig hem sen förklarade han.. Snällt men efter vattnet kom han med en shot, vet inte riktigt hur han tänkte där? Men, vi är på Malta och här finns det inget som heter normalt.

Idag skulle jag chansa på att de flesta här är bakis och många ligger och har ångest över gårdagen. Det är all in all time som gäller och som ni vet kan det inte gå bra alla gånger.. Jag och Issa brukar alltid ligga i vår soffa dagen efter vi vart ute, och berätta allt dumt/kul/onödigt vi sagt, gjort och hört under kvällen och det kan bli väldigt underhållande ibland..

Det är så svårt att veta vad man ska skriva här på bloggen för om jag ska berätta allt som händer kommer jag få sitta här i evigheter. Men för att göra en lång historia kort, (vilket inte är min starka sida men ska göra ett försök) Vi firade ju Issa och Filip i torsdags vilket blev mycket lyckat. Tacosen var god, folket som var med underbart. Väl ute på bargatan spelade vi biljard som jag inte kommer ihåg hur det gick men någon lär ju vunnit så det gick bra. Jag Issa Alex & Mio körde duett till Grease på Nordic bar, fick tyvärr inte det inspelat men skivkontraktet är på g.         

Nu är det idol på tv4 play som gäller, hade inte suttit fel med en chipspåse men kom precis på att det är söndag idag och då är de flesta affärer är stängda.. Vi har en på gatan brevid men den är bara öppen några timmar och kommer inte ihåg när så orkar inte chansa. Söndag är vilodag.  

/ Sanna
                
          
                                  Issa Alex Per & Oliver på native

tips

Dagens tips;
Flytta aldrig in i ett hus eller lägenhet med vitt marmorgolv! (om du inte gillar att tvätta det varje dag..)

Ikväll är det äntligen dags för den efterlängtade tacoskvällen! Issa fyller ju år på måndag och Filip en kompis här fyllde år igår så det ska firas idag! Tacos alltså och sedan utgång på det, kan inte bli annat än bra! Detta blir ett kort inlägg för nu ska jag duscha och sedan iväg och köpa ett kort till min söta kusin som fyller 12 på måndag. Det kommer inte komma fram i tid visserligen, så sega som malteserna är.. Kanske ska passa på att skicka ett till min andra kusin på samma gång, han fyller om en månad så det kan nog komma fram i tid..

/ S


Den lilla ön

saknar det

Allt är så kaos här på Malta , men tanke på att det är så litet och att de flesta svenskarna här vet vilka alla är så går snacket. Det man hör kan vara både postitvt och negativt, men de mesta som snurrar runt i våra huvuden är jobb snacket. En del säger att ett företag är bra att jobba på medan andra säger att det är de värsta företaget man kan jobba på. Det blir svårt att veta vem/vilka man ska tro på , och lättare blir det inte när en av våra vänner säger att man inte ska lita på någon förutom sig själv här på Malta. Som sagt så blir man galen!
Jag ska provjobba på ett företag på måndag som en del säger är de värsta företaget man kan vara på men vår mäklare har sagt att det är ett bra företag. Så vad ska man tro egentligen...

Jag saknar Sverige en del människor saknar jag otroligt mycket andra skulle jag kunna tänka mig att vara utan ett tag till. Men men vi har bra väder till skillnad från Sverige då jag har pratat med släkt och vänner som säger att det är extremt kallt. Men tro det eller ej idag har det faktiskt regnat hos oss , detta skedde när jag var på väg till intervjun så det var inte de bästa med dagen kan jag tillägga. Men att jag får provjobba ger ett stort plus.
Jag trivs otroligt bra här på Malta med är inte helt säker på att det är bättre än Stockholm.
På tal om Stockholm så är det vääldigt många som har fördomar om stockholmare bland annat att man är väldigt dryg och nästintill elak om man kommer därifrån. Och Sanna göteborgaren ska bara vara snäll och mysig visserligen är hon dte men vert kommer alla dessa fördomar ifrån? 
Men nu ska jag börja göra mig iordning för en tacokväll utan tacos med hamburgare istället ( vi ville hellre ha tacos) men det kommer bli så bra ändå!!

/ issele


fredag

Så var det fredag igen.. Helt sjukt vi har bott här i nästan två veckor nu!! Saknar alla där hemma men trivs ändå bra här. Vi börjar komma in i Malta och har fått lite kompisar, som vi träffar på fritiden och inte bara när vi är ute.. I förrgår var vi hemma hos två killar och åt middag, huuur bra som helst vi har nämligen inte så stor variation på maten hemma hos oss, och häromdagen var jag ju och badade med en av dom här killarna. Vi åkte till Paradise bay som var otroligt fint men det blåste som jag vet inte vad!! Det var jättehöga vågor i vattnet och det var lite jobbigt ibland när det kom en våg man inte var beredd på och dränktes i den. Det enda som gick att göra förutom att bada var att sola vilket var skönt eftersom jag var så trött. haha.  

Det är rätt kul att komma hem till andra svenskar här för alla har så himla fina lägenheter! Vi har vart i 2 lägenheter sen vi flyttade hit, och två förra gången vi var här och alla har vart superfina. Våran är också jättefin men ligger lite mer off än de andras.. Vår mäklare såg väl sin chans när två tjejer utan koll på alla områden och hur långt det är mellan dom ville ha en lägenhet och visade oss denna. Fast det är nära till bussen och vi ska på intervju på ett företag nära här så det är bra ändå :)

Ikväll blir det att kolla fotboll med lite folk och sedan utgång!

/S


 Paradidse bay :)




Hemma hos Alex & Per

RSS 2.0