Måndag

Har fått frukost på sängen av Isabelle både igår och lördags, mycket mysigt! Tror hon har kommit på att om fok får frukost kanske dom inte somnar om efter den utan går upp och umgås med henne. (Naturligtvis är hon snäll också och gör det inte enbart för att hon vaknar tidigt och vill ha sällskap.) Igår fungerade det, vi gick ut på en promenad, kollade upp gymkort samt åt lunch i solen. Dagen avslutades med att baka bullar och kolla Harry Potter.

När vi kom till jobbet idag och kollade facebook möts vi av en länk till tidningen, "Man arrested after rooftop chase". Går in på länken och vad hittar vi där? Mannen ifråga är en av våra kompisar här på Malta, ska bli spännande att höra hans version av detta.. 
http://www.timesofmalta.com/articles/view/20110228/local/man-arrested-after-rooftop-chase Kom en till artikel senare under dagen där det stog att han släppts, intressant att tidningen lägger ut bilder på honom samt publicerar hela hans namn i den andra artikeln.. Det skulle inte svenska tidningar göra, eller?

På söndag får vi vårt första besök hit, om man inte räknar med våra föräldrar som var här i november.. Issas kompis Lina är det som kommer ner och det ska bli kul! Det var Lina, jag och Isabelle som var på Malta tillsammans första gången, en semestervecka som slutade med flytt för två av oss nästan tre månader senare.  

/Sanna


Isabelle, jag och Lina. Malta juni 2010


Fredag

Fredag klockan halv sju är inte den bästa tiden att ringa upp kunder vid, ingen som har tid att prata.. Sen har vi börjat med en ny kampanj som jag inte kan bestämma mig om den var rolig eller tråkig att ringa på. Vi har annonserat på typ aftonbladet i mobiler och tryckte man på den bannern vi hade ringer vi upp osv. Men hälften av dom jag ringt idag hade råkat trycka fel bara.. Lär er era mobiltelefoner säger jag då!!

Slutar om nu vilket ska bli väldigt skönt. Lyssna på lite musik när jag sitter på bussen hem, sen lägga i en tvätt (vilket jag kommer glömma fast jag absolut inte får det, har inga rena strumpor/leggins kvar!)
Efter det blir det nog lite middag med min kära sambo Isabelle och en film på det. Kanske att vi går upp till Sara och Mathilda och är med på förfesten som ska vara där ikväll, men någon utgång blir det antagligen inte ikväll.

Funderar på att ta en tur till Sverige i april någon gång, men får se om jag hittar några bra biljetter.. Ska ju till dit i början på juni också när Jonas tar studenten.. Något jag inte gillar med att jobba är att man måste börja planera sin semester i typ februari! Vem vet vad man ska göra i juli redan nu? Okej, väldigt många kanske men jag gillar inte att planera så långt i förväg. Men, här ska skaffas en almenacka (just nu måste jag skriva upp allt i mobilen och den funkar inte riktigt som jag vill) och mina semesterdagar ska planeras.

/Sanna ♥

Torsdag

Älskar att jag inte ens kan stava till huvudstaden i landet jag bor i.. Valletta ska det vara och inget annat.

Nu när vi klarat upp det tänkte jag börja med att säga att jag just nu älskar mitt jobb och trotts att det regnat lite idag samt blåser så älskar jag Malta.

Isabelle ligger ju på sjukhus igen sedan i tisdags, privatsjukhus denna gången och dom som jobbar där är hur mysiga som helst. Båda gångerna jag varit där har dom inom 5 minuter frågat om jag ska sova över. (Har kommit dit ganska sent vid 8 eftersom jag jobbar till 7) Igår tänkte jag varför inte, och jag fick till och med en egen säng. Eller ja, bäddfåtölj men den var helt okej att sova i.

Gick direkt från sjukhuset hem till Micke våran callcenter chef imorse då vi hade frukostmöte hos honom med en tjej som är ansvarig för pokeravdelningen. Känns så vuxet att ha frukostmöte med jobbet, det var kanske inte jättekul, men god frukost samt nyttig information eftersom vi i call centret ringer våra pokerkunder med erbjudanden ibland. Och om inte annat är det bra att ha koll eftersom vi jobbar i supporten en gång i veckan också.

Fick skjuts till jobbet efter mötet, solen har tittat fram igen, Isabelle får antagligen åka hem från sjukhuset idag och kunderna är glada när jag ringer. Enda jag har att klaga på just nu är mina knän som gör riktigt ont för tillfället, men annars är allt på topp. 

Nu ska jag tvinga med Jasmine ner och köpa lunch på Deggis.

/S

Tisdag

Teambuildningen igår var utöver mina förväntningar. Förutom att det var kallt, hade vi riktigt kul. Vi visste att vi skulle på Beer Hunting. Det var ingen som riktigt trodde att vi skulle gå runt i Valetta och leta öl, men så var det.

Vi blev indelade i 6 olika lag, med 4-5 personer i varje. Alla lag fick varsin ryggsäck som innehöll en ficklampa, kamera, karta över valetta, block och en penna. I blocket stog det uppgifter vi skulle klara av på ca 2 timmar. Först var det en liten gåta som handlade om vilken plats man skulle leta upp, sen på varje destination skulle man svara på någon fråga samt hitta ett paket med öl som låg gömt. (där fick man också någon ledtråd vart man skulle leta.)

Det fanns också en sida med olika bilder man skulle ta under tiden man gick runt, några exempel;
- Take a photo of two of your team members hugging a red letter box
- Take a photo of your team pointing to an Einstein Plaque in the background.
- Certain gardens are known as “lover’s spots”. Can your team take a photo of a couple in love looking onto Pieta’?
- Take a photo of one of your team on a horse.
- Certain squares in Valletta have new features that include water displays. Take a photo of your team standing in the middle without getting wet.
- Beer is the topic, so take a photo of your team in the smallest bar you can find.

Det blev ganska många roliga bilder, då de sa åt oss att vara kreativa för det gav högst poäng. Efteråt samlades alla på en restaurang där vi åt och fick höra resultatet. Vi blev inte lite chockade när vårat lag vann. Men det var kul, priset var en middag på en resturang som tydligen har jättegod mat!

Alla på jobbet fick mail idag om att korten från igår ligger uppe i en mapp som finns tillgänglig på alla datorer på kontoret, så nu har alla sett vad vi hade för oss igår.. Här kommer ett litet smakprov;

/S


Mitt lag plus en av gästerna i baren. Vi hittade ingen liten utan tog första bästa på väg till restaurangen..




Anna och Micke våran call center chef


Syns inte så bra, men Polen (Katrina) ligger ovanpå brevlådan och Johan hänger upp och ner..


Brukar gå runt massa hästar i Valletta, turistgrej att åka runt staden i häst och vagn.. Men eftersom det var mörkt hade dom jobbat klart för dagen och vi fick improvisera. 

 
Samma sak med "couple in love" kortet då den trädgården/parken var stängd!


Yashar tyckte vi var lite töntiga som inte ville pussas på riktigt, enligt honom hade "grovhångel" gett bätte poäng..






Jag & Petra skulle fråga några malteser om hjälp, tro mig vi fick hjälp. Även ett telefonnummer


Måndag

Helgen var sjuk. After work i fredags, och tyvärr blev det inte mer alkohol till Isabelle än till mig. Om det blev lika mycket eller mer till mig kan jag inte svara på, mina sista timmar ute är svarta men vad jag har hört hade jag kul samt ramlade av en stol.

Jag lyckades ta mig till jobbet, började bli bakis vid 4-5, åt på resturang med Issa, Nathalie & Danilio. Fortfarande bakis vid 11-12, både jag och Issa gick hem efter resturangen för att sova. När vi kommer hem hör vi att Sara är hemma så vi springer upp till henne en stund. Slutar med att alla tre traskar ner mot bargatan någon timme senare. Sara för at hon var påväg ut, Issa för att hon lika gärna kunde sova dagen efter och jag för att illamåendet hade gått över. (Plus att jag enligt Fredrik lovat Philip att jag skulle ut, hade tydligen skakat hand och allt och man ska inte bryta sina löften.)

Nu sitter jag på jobbet, går lite segt med ringandet eftersom jag ringer norska kunder idag. Förstår inte riktigt vad dom säger så det går lite sådär.. Om en stund kommer det bilar till kontoret och hämtar upp oss som jobbar i support samt call centret. Vi ska till Valetta på teambuildning. Ska bli kul dock är Isabelle sjuk så måste klara mig utan henne.. Ska förhoppningsvis gå bra.

Nu kallar telefonen och mina norskar.

/Sanna

Fredag

Välkommen tillbaka Isabelle ;)

Idag är jag ledig, vilket är skönt. Dels för att jag kunde sova länge, dels för att det är storm ute! Vaknade av att det lät som att fönstrerna skulle blåsa sönder och något tak i närheten höll på att blåsa av. Så det är skönt att slippa gå ut, men också läskigt att vara ensam hemma. Jag har sprungit runt hela dagen och kollat fönster osv så att dom är stängda för det låter som dom blåser upp hela tiden! Regnar gör det också, men det känns som det börjar lugna ner sig lite nu och enligt Micke våran chef skulle det värsta vara över vid 16.00 så det hoppas vi på!

Ikväll är det after work, eller "that drinking thing" som våran trainer på jobbet kallade det. Gratis mat och alkohol är det ingen som tackar nej till, är dock lite missnöjd börjar jobba klockan 09.00 imorgon.. Så det blir inte lika mycket alkohol för min del som för Isabelles. Men det blir kul, om vi inte blåser/regnar bort på vägen dit.

Jag har en dejt ikväll. Man fick ta med sin flick/pojkvän dit. Johan våran kompis jobbar också på Betsafe och bor två hus från oss, han frågade om vi skulle gå dit tillsammans och rätt som det var hade jag en dejt. Berättade det för Katrina, en polsk tjej som också jobbar i callcentret och hon sa "Ooh, I think you two look beautiful together". Tror inte hon förstog att det inte var seriöst utan bara en kul grej.. Vi får se ikväll.

Kära gud, låt det sluta regna så vårat smink samt frisyrer inte blir förstörda när vi går till Hugos sen. Amen.

/Sanna

Dubbelbloggare

Hihi jag ville bara visa att jag fanns , har tyvärr börjat dubbelblogga lite smått... Men det är bra att Sanna håller bloggen vid liv.
Nu har vi köpt mat , Sanna en wrap och jag en sallad. Nu blir det jobb jobb

Pussele Issele

Onsdag

Kaos på jobbet både torsdag och fredag och inget internet hemma förutom i Issas säng resluterade i inget bloggande.. Men har haft det bra, fick jobba i supporten några timmar på tors samt hela fredagen istället för i call centret så det var kul.

Vi var ute i fredags, låste inte dörren när vi kom hem så vid 6-7 på morgonen kommer Mio och Philip indundrande hos oss och däckar i vårat tv-rum.. Lagom glad tjej där som blev väckt..
I lördags var vi på middag hos Issas gamla jobbarkompis Nathalie från Stockholm som precis flyttat ner till Malta med sin kille. Väldigt god mat, och en kort utekväll efter det. Jag påminner Issa om att vi måste låsa dörren den natten, men självklart glömmer vi det.. Slutar med att jag vaknar av att Max kommer vid 7 tiden och mumlar om att det är kallt och om han får låna andra halvan av min säng. Jag var trött så orkade inte fråga varför han inte gick hem till sig själv när han bor två hus ifrån oss.. Full var nog svaret på den frågan.

Nu ska jag fortsätta jobba och få med Issa att köpa lunch snart också förhoppningsvis börjar bli lite hungrig.

/Sanna


Isabelle, Jag & Nathalie :)


Torsdag

Idag är det röd dag på Malta, vilket innebär att alla är lediga (förutom vi som jobbar skift....) och alla affärer är stängda. Dagen heter Feast of Saint Paul's Shipwreck och som jag fattat det är det en högtid där man firar minnet av St Paul som gick på grund utanför Malta, han anses tydligen som "the spiritual father of the Maltese". Högtider här på Malta firas väldigt stort, enligt Simone på vårat jobb brukar det idag vara någon parad på vissa gator där folk bär hans staty, raketer lär det vara också. Malteserna älskar raketer, dock inte på nyårsafton men annars så.

I september/oktober någongång började dom smälla raketer vid 3-4 på dagen, jag var ensam hemma och blev livrädd trodde det var krig! Issa kommer hem från jobbet någon timme senare lika rädd hon. Eftersom det var ljust ute såg vi inte att det var raketer..

Kaos i supporten förut idag så fick hoppa in och hjälpa till där istället för att vara i callet, skönt med lite omväxling.. Ingen på min lista som vill svara idag.. Fick precis höra från min chef att jag ska vara i supporten imorgon också, istället för callet så det var kul. Gillar callet men som sagt kul med lite omväxling hade ju velat jobba 50% i varje. Det dåliga är att jag skulle fixat mina naglar innan jobbet imorgon men fick ringa och avboka det eftersom jag börjar 9 istället för 12.. Hoppas hon har någon tid efter jobbet istället, kunde inte boka det idag eftersom det är holiday här och alla lediga. Menmen, nu är det lunch och sedan back to the phone.

/Sanna



Tisdag

Som om det inte räckte med att vi köpte sköldisar, nu har vi gjort en till drastisk impulsgrej.. Vi har pratat lite om att bli brunetter igen båda två. Eller, Issa har tyckt att jag ska bli det och jag har tyckt att hon ska. Ingen har nappat på förslaget, tills igår..

Vi var i affären och skulle handla mat, blir väldigt impulsiva. Bestämmer oss för att ringa till Oliver, tycker han att Issa ska bli brunett kör vi på det båda två. Till våran besvikelse(?) säger han ja, och vi sätter oss på golvet i affären och försöker hitta en bra färg båda är nöjda med. Efter mycket om och men enas vi. Går hem, färgar, duschar, panik när vi kollar i spegeln (svart), torkar & fönar, fortfarande smått panikslagna (brunt).

Men idag är jag ändå ganska nöjd, ångrar mig bara lite då och då. Hade velat ha det ljusare men får hoppas det går ur lite när jag duschar och blir ljusare så sätt.

Idag har vi shoppat innan jobbet, hittade lite kläder samt mascara så jag är glad. Och min kära Isabelle är så fin i sin nya hårfärg! Love

/Sanna


Måndag

Idag är det strålande sol här på Malta, det har vi längtat efter. Jag och Issa bestämde oss för att gå till jobbet, dock fick vi ta bussen sista biten efter som vi tog strandpromenaden istället för att gena mellan husen som går mycket fortare. Men det var så skönt att gå man kände sig genast mycket piggare.

Igår hade vi en mysdag jag och Issa, började med att sola på terassen och äta lite frukost. Jag pratade med mamma och pappa i tele vilket var kul, blir oftast så att vi pratar på facebook när jag är på jobbet. Internet funkar inte så bra hemma längre.. Efter lite solande blev vi godissugna så vi tog en promenad till Candynavia, som är en svensk affär, och köpte lösgodis och chips. Den affären är guld men tyvärr är det ganska dyrt. Tror godiset ligger på 1,4 euro / hg men det var det värt.

Vi solade lite till och när solen gick ner gick vi på bio, såg Love and other drugs. Vi fick springa lite upp och ner för trapporna på bion innan vi hittade salongen men det löste sig tillslut, filmer var jättebra och det var två nöjda tjejer som gick därifrån. Avslutade kvällen med té och oc med Mathilda.

/S


Lördag

Igårkväll jobbade jag mitt andra pass som frisör, Isabelle som var kund och det var inte många millimeter jag hade tillåtelse att klippa av.. Men det gick bra, hon hatar mig inte så det kan inte blivit för kort. 

När vi var klara och gjort oss iordning det gick vi upp till Sara i lägenheten ovanför och drack vin och pratade. Efter några glas drog vi vidare ut och där blev jag stopad av Max som köpt en shotbricka och ville ha hjälp att dricka upp den, klart man ställde upp. Det blev lite mer shotar, lite annat drickande och en rikigt kul kväll.

Jag och Sara vinglande hem vid 5 och sa godnatt i hissen. Några minuter senare kom Max och vi satte oss och varvade ner med vatten och serious talk. Så jätteseriöst vet jag inte om det blev, men vi hade en trevlig stund. Han bäddade ner sig i vårat "gästum/tv-rum" och jag i mitt sen blev det godnatt.

Väcktes vid 11 imorse av Philip som var på g, han hade inte sovit något utan kommit till Sara vid 8 direkt från bargatan. Var inte så jättetaggad på att gå upp utan somnade om, vilket resulterad i att han kom ner var 15 minut och försökte dra upp mig ur sängen. Enligt honom var det för fint väder ute för att sova. Tillslut gick jag upp, åt lite frukost och anslöt mig till Philip Sara och Max uppe på Sara & Thildas terass. Låg och solade ett tag, fler folk vaknade till liv och gjorde oss sällskap. Vi beställde mat, grabbana hade show, solen gick imoln och alla började bli lite sega.. Jag Sara och Issa gick och la oss vid 3 och vaknade runt 9 igen, åt lite mat och nu håller Sara och Issa på att fixa sig inför ikväll. Jag tog ett moget beslut och stannar hemma, vet inte vad jag känner för egentligen. Lite nere, eller kanske bara bakis fortfarande.. Alex var stupfull igår och var på allt och alla, liten överdrift från min sida där men så kändes det iallafall. Kanske därför bargatan inte känns så lockande pallar inte det ikväll igen..  

Just nu längtar jag till Sverige, Melodifestivalen ikväll. Jag älskar Melodifestivalen. Det hade jag gärna spenderat kvällen framför.

/S


Fredag

Det är konstigt hur man kan vänja sig vid att alltid gå runt och sakna någon. Det som får mig att må dåligt är att jag känner mig så dålig på att höra av mig, att jag när det hänt något inte får tanken "jag måste ringa och berätta för henne" direkt. Kanske blir så för att jag är så van vid att vi inte pratar varje dag längre.. Sämst är det iallafall jag saknar min andra halva så otroligt mycket.

Ikväll blir det föra med Issa och Sara och sedan utgång i Paceville eller pv som många så coolt kallar det, där vi möter upp resten. Grabbarna har pokerkväll innan så dom lär vara rejält fulla, och om man ska gå efter vårat samtal förut där karatefylla nämndes kanske inte vi är så mycket nyktrare. Vi får se helt enkelt, skönt att både jag och Issa är lediga hela helgen också. Så vi kan ligga och tycka synd om oss själva med morgondagens eventuella baksmälla. Men nu ska jag fortsätta jobba, telefonen kallar.

/S


Love you ♥


En annan person jag också saknar otroligt mycket ♥

..


'Cause you're everywhere to me, when I close my eyes it's you I see

Torsdag

Igår flyttade en kompis till Sara och Thilda ner till Malta. Skulle egentligen följt med dom ut på ett glas vin men somnade i soffan när jag väntade på att Sara skulle göra sig iordning, plus att det började spöregna, så jag stannade hemma och kollade på ett avsnitt Oc innan jag somnade.  

Idag fyller min mami år, så grattis till henne ♥ Har inte så mycket planer för dagen, hem och laga middag efter jobbet och förhoppningsvis kolla på The social network. Efter det lär ju Oliver komma till oss eller Issa försvinna till honom så får se om jag sover hemma eller uppe hos Sara och Mathilda. Vi har fortfarande tråkigt väder, men ska inte klaga förhoppningsvis blir det finare och varmare snart!

/ S


Onsdag

Hade en väldigt mysig kväll med Mathilda igår. Vi började med att kolla på oc och dricka té för att sedan bara sitta och prata och dricka lite vin. Sov uppe hos henne sedan också, supermysigt.

Nu sitter jag på jobbet med min fina Isabelle, plus lite annat folk såklart.. Lunchdags nu och jag sitter och funderar på vad jag ska kolla på medans jag äter.. Blev Solsidan igår så får hitta på något annat idag, kanske ger Issas favvoserie Rebecca och Fiona en chans.

Annars rätt fint väder här på Malta idag, ganska kallt men när solen kommer fram är det skönt. Väldigt höga vågor, bussen till jobbet går längs strandpromenaden nästan hela vägen så satt och kollade när vågorna slog emot klipporna under resan. Låter inte jättekul kanske men med lite musik funkade det..  

/ Sanna

Tisdag

Igår efter jobbet åkte jag med Issa in till sjukhuset igen, hon behövde ny antibiotika och vi tänkte att det kan väl inte ta så lång tid.. Sist vi var där visste dom ju inte vad som var felet på henne och då tog det runt 7 timmar innan vi var "klara". Men nej så fel vi hade.. Vi åkte in direkt efter jobbet, så vi var där vid halv 8 ungefär. Vi väntar, och väntar.. Isabelle blir otålig och frågar en vakt hur lång tid det kan ta, han säger att det finns folk som väntat sedan klockan 1 dvs cirkus 8 timmar. Vi väntar ännu mer.. Köper äckliga mackor i en automat, köper godis från en annan, går ut och röker ett antal gånger..

Vid halv 4 lämnar jag sjukhuset eftersom jag skulle upp och jobba idag och var tvungen att sova.. Issa stannar och kom hem vid 7-8 imorse.. Trevligt besök på Maltas bästa sjukhus. (Som absolut är bra, men åker man till akuten är det bra att ha jätteont och gråta så får man hjälp snabbare,,)

Jag kom upp i morse, dock tog bussresan tid eftersom det var ett "vägarbete" på ett ställe så jag blev några minuter sen. Micke vår callcenter chef och bästis sa att det var lugnt han tyckte jag var duktig som kom nästan i tid trots att jag spenderat min kväll och natt på sjukhuset. 1-0 till mig.

Annars händer det inte så mycket kul förutom det vanliga som är att festa, umgås med vårat "gäng" som tyvärr inte umgås på samma sätt längre sen Alex och jag gjorde slut, eller han gjorde slut.. Jag har svårt att träffa honom, kan inte riktigt kontrollera mina känslor och tankar när han är i närheten. Så försöker undvika det så gott det går, känner inte för en repris av förra helgen då jag satt med Philip och grät på bargatan..
Men men, det var roliga saker jag skulle skriva om. Jag klippte Mathildas hår i förrgår, det var kul och blev faktiskt bra är lite stolt över mig själv. Så vill ni ha en billig frisör (läs gratis) är det bara att höra av sig.

Nu ska jag fortsätta jobba. Avslutar med att jag är så otroligt glad att jag har Isabelle här på Malta och att vi träffat Mathilda & Sara ♥  

/Sanna


RSS 2.0